Horta dels Químics

L’Horta dels Químics neix l’Abril de 2013 situada en el marc d’una extensa àrea de terra abocada provinent d’altres obres en diferents espais de la ciutat. En un escenari de buidor i oblit que reflexa amb exactitud el que  ha suposat aquest període de creixement fonamentat en la requalifació de terrenys i la construcció desenfrenada.

Tot i la previsió d’edificació d’aquest vast espai, res fa pensar que en un període de temps pròxim o mitjà s’hi puguin dur a terme cap dels plans previstos. Creant una extensió on l’únic ús desenvolupable fins llavors ha estat el d’espai de recreació dels passejadors de gossos i la proliferació de plantes espontànies que no dubten en aprofitar les desatencions humanes per créixer i ocupar l’espai necessari.

Davant aquest escenari d’abandó, i carregats de raons per prendre un paper protagonista en la proposta de nous usos, un petit grup de membres del Banc del Temps de Pla de Palau, amb el suport d’altres persones que han anat col·laborant de manera esporàdica i de manera irregular, vàrem optar per anar construint, pas a pas, el que avui conforma aquesta iniciativa d’Horta Urbana.

Actualment mantenim una vintena de llits de cultius de diverses mides, els quals anem omplint de diverses plantes, seguint els principis de l’agricultura natural: rotació, associació, cobertura, no compressió, etc. Buscant desenvolupar un espai de trobada per tothom qui hi estigui interessat, ja sigui per compartir coneixements, prendre part en l’esforç productiu de vegetals o simplement gaudir del fantàstic contrast que ens ofereix una horta d’aquestes característiques al bell mig de les runes de l’apocalipsi immobiliari.

Per més informació i actualitat, no dubteu en passejar-vos-hi i seguir-nos en aquest espai virtual així com en la nostra pàgina del Facebook.

Benvinguts!

1185317_579272152110055_1781648788_n

1185720_579270252110245_1637780353_n