Bufen temps d’horts

Ahir vam celebrar la Primera edició del Temps d’Horts, una proposta que, aprofitant que Girona Temps de Flors posa la ciutat en el mapa dels grans esdeveniments turístics, volia donar a conèixer un moviment que va molt més enllà del parell de setmanes que dura l’Exposició.

De fet, la jornada va ser una mostra més que la Xarxa d’Horts de Girona és viva. Viva perquè ja hi ha gent que treballa per fer dels horts urbans autogestionats una realitat, perquè cada vegada són més els que tenen interès en, d’una manera o altre, participar-hi i perquè, a més, ho fan amb una il•lusió que fa que els reptes siguin una motivació i que el sol fet de treballar la terra sigui un plaer compartit.

La festa d’ahir va ser una prova d’això. Persones de Girona i Salt de diferents àmbits i edats van visitar l’Hort de la Galeana ( l’últim hort creat en un solar en desús a tocar del Barri de Torre Gironella) amb el propòsit d’ampliar la superfície conreant una zona de plantes aromàtiques, compartint eines, idees, força de treball i ganes de passar una bona tarda.

La tarda va concloure amb un berenar acompanyat del concert del grup gironí St. Pierre 7, que van portar els seus acords i la seva poesia a tocar dels enciams i les alfàbregues recentment plantades. Una bona trobada, per cert, entre l’activisme social i poètico-cultural de la ciutat, que no sempre coincideixen. Tot plegat, un dia d’hort-i-cultura que no deixa de ser res més que el principi d’una mobilització que pren força. Bufen temps d’horts.

125

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s