Darrera dels tràmecs

El passat diumenge va ser un dia molt especial per la xarxa; un dia d’aquells que moltes horticultores celebrem i esperem amb candeletes. Participar d’un procés de transformació d’un espai d’una manera tan ràpida i participada com la que va esdevenir és realment fantàstic. Veure’n l’evolució a la vegada que se’n viu la construcció, tot compartint el moment amb les companyes. Moments, a més, d’intercanvi de coneixements i pràctiques entorn als horts que resulten molt enriquidores per tots i totes.

Aquesta iniciativa però, la de la recuperació del solar, més enllà de les persones directament implicades i que han participat de les diferents fases del procés, pensem que és una bona notícia per a totes aquelles persones que vivim i convivim a la ciutat. Una clam més, entre molts, per reivindicar el dret a la ciutat de -i per a- les persones i per a la satisfacció de les necessitats tant individuals com col·lectives per mitjà del treball i la organització comunitàries.

I és per això que davant d’ aquesta experiència que tant bé recollia un dels participants i de la que es feia també ressò el portal informatiu l’Ariet (a qui aprofitem per agrair la cobertura), ara que han passat uns dies, volem compartir amb vosaltres el procés de gestació de la iniciativa, amb la intenció d’animar-vos a emprendre accions similars, així com oferir-vos el suport d’aquesta Xarxa que ens brindem per fer-les possibles.

En aquesta ocasió, una vegada posades d’acord, les persones decidides en convertir el solar en un espai cultivable van posar-se en contacte amb la xarxa, des d’on se les hi ha donat suport al llarg del procés. Una vegada identificat el solar, es va contactar amb els veïns i veïnes de la zona i es va recollir la informació sobre la titularitat, a la vegada que es va estudiar la viabilitat de l’emplaçament per a ser cultivat. En el sí de la Xarxa, van valorar-se també aspectes com la distribució de l’espai, les eines necessàries per a la obertura i es va fer extensiva la convocatòria de la jornada de treball.

(Vídeo promocional de la jornada de treball elaborat pel grup promotor de l’hort de la Galeana)

El procés, que s’ha allargat unes poques setmanes fins a fer-se efectiva la jornada de diumenge, ha comptat amb la participació d’una vintena llarga de persones dins de la Campanya en marxa #MengemnosLaCiutat. Durant tot aquest procés, el grup promotor s’ha integrat dins la dinàmica de la Xarxa, posant a disposició el seu treball per properes jornades, ja sigui d’obertura o manteniment d’altres horts, així com en els actes de difusió dels horts urbans ecològics que procurem tirar endavant entre totes.

IMG_7760

Així doncs, l’Hort de la Galeana ( nom amb el que han batejat l’espai) és molt més que els sis bancals que es cultivaren encara no fa una setmana amb patates, enciams i cebes. Perquè l’autoabastiment, les experiències i la gestió comunitàries i els models de ciutat fortament arrelats a la ciutadania i respectuosos amb l’entorn formin part de la nostra vida qüotidiana, nosaltres seguirem clamant mengem-nos la ciutat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s